Audieril publice pe Proiectul de buget pentru anul 2022 în orașul Călărași

12-8-2021

La 13 noiembrie 2021 în orașul Călărași au avut loc audierile publice pe Proiectul de buget pentru anul 2022.

În cadrul evenimentului au fost menționate principalele provocări ale bugetului orașului pentru anul 2022:

  • Asigurarea executării veniturilor și cheltuielilor în contextul pandemiei COVID-19
  • Corelarea programelor de cheltuieli cu resursele disponibile prin sporirea eficienței și eficacității cheltuielilor publice
  • Realizarea angajamentelor financiare în cadrul proiectelor investiționale demarate în localitate.

La eveniment au participat au participat circa 70 perssoane dintre care 61 persoane au fost cetățeni cu atitudine pro activivă față de actul de guvernare la nivel local.

Cetățenii  au fost foarte activi s-au implicat în dezbaterile ce țin de proiectul bugetului pentru anul 2022, oare atitudinea și eforturile depuse fac diferența dintre oamenii care reușesc să aibă succes și restul lumii. Ei au menționat că implicarea lor în elaborarea bugetului, implementarea deciziilor și politicilor publice, pot fi de succes și aduc beneficii dacă sunt realizate de autorităţi pentru cetăţeni și împreună cu ei.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu partenerul regional Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională ”Habitat”.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Proiectul este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).