Locuitorii din Criuleni au identificat problemele locale

9-29-2021

Locuitorii din orașul Criuleni și-au dat întâlnire la un eveniment în care au discutat despre cele mai mari probleme din localitate și posibilele soluții pentru acestea.

Prin urmare, au identificat mai multe probleme, printre care:

  • Dezvoltarea insuficientă a infrastructurii;
  • Neamenajarea parcurilor și lipsa întreținerii acestora;
  • Lipsa veceurilor publice în oraș;
  • Câinii vagabonzi și lipsa unor aziluri pentru animale;
  • Viteza excesivă a șoferilor pe străzile principale și ignorarea marcajelor rutiere și
  • Lipsa transportului intravilan etc.

Participanții la focus grup au precizat și indiferența locuitorilor de a se implica în soluționarea problemelor comunitare.

Toate problemele identificate de participanți urmează să fie consultate cu un număr mai mare de locuitori, ulterior vor fi prezentate autorităților locale din Criuleni pentru a fi incluse în agenda problemelor prioritare pentru a fi soluționate în anul 2022.

Orașul Criuleni este una dintre cele 5 localități din zona de securitate beneficiare ale proiectului Bugetul Meu, Centrul Contact fiind partener regional.

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova” este cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Proiectul este  implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).