Abordarea teritorială a dezvoltării locale în or. Leova, or. Cantemir și s. Sălcuța

3-15-2021

Coalițiile Locale din satul Sălcuța, r-nul Căușeni, din orașele Leova și Cantemir, au participat, în perioada 8-12 martie curent, la sesiunile de instruire cu privire la Abordarea teritorială a dezvoltării locale (ATDL), discutând despre elementele cheie care necesită efort semnificativ ce ține de localizarea politicilor și asigurarea caracterului lor multidimensional pentru a putea atinge obiectivele ATDL.

            Obiectivele de instruirilor au fost:

  • Ce este ATDL și care sunt obiectivele acesteia;
  • Identificarea politicilor naționale de susținere a dezvoltării urbane și rurale; 
  • Identificarea metodelor potrivite pentru diferite localități prin care poate fi promovat activismul civic, capacitatea de conducere și parteneriatele dintre mediul public și privat;
  • Înțelegerea legăturii dintre descentralizarea administrativă și dezvoltarea economică locală.

Participanții au fost întrebați care sunt metodele de colaborare cu APL-urile și ce tehnici și metode ar putea fi aplicate pentru o colaborare eficientă?

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftunge.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftunge.V.