Încă o premieră de lansare a programelor pentru o mai bună guvernanță participativă în satele din Republica Moldova

2-16-2021

Pe 16 februarie 2020, în premieră pentru s. Gaidar, UTA Gagauzia, a fost lansat programul bugetării participative cu valoarea actuală de 100 mii lei. 

Programul este lansat de Autoritățile Publice Locale (APL), în strânsă colaborare cu Coaliția Locală. Programul presupune implicarea locuitorilor satului în identificarea  necesităților comunității cu ulterioară propunere de soluții sub formă de proiecte. Soluțiile în forma bine organizată a propunerilor de proiecte vor fi validate de APL după care vor fi supuse unui proces de votare de către locuitorii orașului.

Planificarea programului PB a fost realizată pe parcursul anului 2020 cu suportul logistic al Institutul pentru Iniţiative Rurale (iRi), Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE și Centrului Analitic Expert-Grup și se va desfășura pe tot parcursul anului 2021.   

Aici puteți găsi mai multe informații care reglementează programul în sine la nivel local.

Proiectul ”Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, este implementat de Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.