Continuă procesul de abilitare a Coaliției Locale din orașul Șoldănești

9-28-2020

Proiectul „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, a desfășurat, pe 25 septembrie 2020, instruirea în format online a membrilor Coaliției locale pentru transparență bugetară din orașul Șoldănești. 

Genericul instruirii a fost „Bugetarea orientată pe drepturile omului”, și în particular pe subiectul „Bugetării sensibile la dimensiunea de gen”. Formatorul instruirii, Angela Buliga, împreună cu participanții, a recapitulat cunoștințele acumulate anterior privind tehnicile de participare și în detalii au discutat despre organizarea audierii publice și stimularea participării cetățenilor la identificarea priorităților și elaborarea bugetelor locale.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu partenerul regional Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională ”Habitat”.

Proiectul ”Bugetul Meu” („Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”), este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.