Implicarea și participarea cetățenilor și societății civile sunt instrumente cheie în implemetarea bugetării participative a orașului Rezina

10-29-2020

Prin DECIZIA nr. 8/19 din 19 octombrie 2020 a consilierilor locali a orașului Rezina, anual se va aloca suma de 225 mii de lei, pentru propunerile de proiecte ale cetățenilor ce țin de Bugetarea Participativă. Această decizie fost susținută unanim de toți consilierii și va implica implemetarea bugetării participative, care va asigura dezvoltarea unei bune guvernări în localitățile din primăria orașului Rezina.

Propunerile de proiecte, care urmează a fi propuse, trebuie să se încadreze întru-nul din următoarele domenii de competență a primăriei orașului Rezina, și anume:  

  1. Infrastructură  alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; 
  2. Amenajare de spații verzi și locuri de joacă;  
  3. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;  
  4. Amenajare spații publice; 
  5. Activități educaționale;  
  6. Activități culturale;  
  7. Social;  
  8. Sănătate;  
  9. Activități sportive;  
  10. Protecția mediului (colectarea deșeurilor, salubritate etc.)

Vedeți aici Decizia Consiliului.

Reamitim că activitățile privind implementarea bugetării participative în orașul Rezina este realizată în colaborare cu partenerul regional Asociația Obștească Agenția pentru Dezvoltare Regională ”Habitat”, împreună cu primăria și Consiliul Local din or. Rezina.


Proiectul ”Bugetul Meu” („Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”), este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.